TOERNOOI 55+ IN  ASSEN SUCCESVOL VOOR TEAMS UIT LEEK

Geschreven: zondag 13 november 2022

55+ Toernooi in pand17 Assen op 11 november 2022

Vrijdag 11 november werd in Assen eindelijk weer eens een 55+ toernooi georganiseerd en de teams uit Leek waren daar zeer succesvol. De Young Ones (Richard Bos, Johan van der Molen en Fried Denninger) wonnen, de Lucky Strikers (Rense Eringa, Jan en Sonja Meijering) werden tweede en het team WMO (Wim en Marja Hofsteenge en Obbo Buma) knap derde. En in de individuele finale werd Jaap Kroese bij de heren derde en Sonja Meijering bij de dames tweede.

Na 3 jaar was het uiteindelijk zo ver dat er weer een 55+-toernooi werd georganiseerd. Het initiatief kwam van Boukje Rietdijk van Pand 17 in Assen. 21 teams uit Steenwijk, Wolvega, Heerenveen, Leek en Assen hadden zich opgegeven en uiteindelijk 19 teams verschenen aan de start.

In de voorronde zetten de Young Ones een hele sterke serie neer en plaatsten zich als eerste voor de finale. Vooral Richard Bos was op dreef en gooide de hoogste game met 237 en teamgenoot Fried Denninger deed daar nog een schepje bovenop met games van 224 en 235. Bij de Lucky Strikers was Rense Eringa weer ouderwets sterk bezig met o.a. een game van 215. Mede doordat Sonja Meijering een goede dag had wist dit team zich als tweede voor de finale te plaatsen. Obbo Buma kwam bij het team WMO (Wim, Marja, Obbo) tot een 200 game en zorgde er mede voor dat dit team zich als vijfde voor de finale plaatste.  Jaap Kroese van het Trio Leek (met Joop Zwart en Piet Weites) was de enige succesvolle speler in dat team en sloot af met een game van 215. Het Trio Leek werd uiteindelijk twaalfde en plaatste zich daarmee niet voor de finale.

Dat de heren in de voorronde sterk op dreef waren blijkt wel uit de individuele stand na de voorronde, waarbij 5 van de 8 finaleplaatsen voor spelers uit Leek waren. Bij de heren eindigde Richard Bos als nummer 1 in de voorrondes. Bij de dames was het alleen Sonja Meijering die zich als derde voor de finale plaatste. In de individuele finale ging vooral Jaap Kroese sterk door en wist zich van de zevende naar de derde plaats op te werken, vòòr Meine Buist uit Assen, die eerste werd en Guus van Leeuwen uit Steenwijk, die beslag legde op de tweede plaats.  Rense Eringa werd vierde en viel daardoor net buiten de prijzen. Ook Richard Bos, Fried Denninger en Obbo Buma lukt het niet om zich te verbeteren en vielen eveneens buiten een podiumplaats.  Bij de dames was er een sterk optreden van Sonja Meijering, die zich nog een plaatsje wist op te werken en eindigde als tweede.

De teamfinale werd een groot succes voor de teams uit Leek. In de eerste game kwamen de Lucky Strikers nog sterk opzetten (Rense Eringa 228, Jan Meijering 201 en Sonja Meijering 192). De riante voorsprong van de Young Ones was daardoor sterk geslonken. Maar de Young Ones waren niet onder de indruk en alhoewel Rense Eringa er alles aan deed (228, 224) was er geen houden meer aan in de laatste game en wonnen zij terecht dit toernooi. Het team WMO deed in de finale ook goede zaken en wist zich van een vijfde naar een derde plek op te werken, een sterke prestatie van dit team dat voor het eerst aan een 55+-toernooi meedeed. Dit smaakt naar meer en Wolvega zal mogelijk in december een 55+-toernooi organiseren en daarna hopen we dat in januari in het Sportcentrum Leek te doen.

UITSLAGEN VOORRONDES

FOTO'S

Free Joomla Lightbox Gallery