Feestelijke afsluting seizoen 2021-2022

Geschreven: zondag 22 mei 2022

DE BLLT HULDIGT ZIJN  JUBILEUMKAMPIOENEN

Het bestuur van de Bowling League Leek Tolbert heeft 2 jaar na dato -u weet wel corona en lockdowns- het 40-jarig jubileum kunnen vieren en haar kampioenen in de verschillende wedstrijdklassen kunnen huldigen. Dat gebeurde op zaterdag 21 mei op de borg Nienoord met een diner wat werd afgesloten door het muzikale duo Très Chic.

Het was bij de heren in de topklasse een spannende eindsprint, want jeugdtalent Niels Meilink stond lang op kop. Hij begon dit seizoen heel sterk en leek zo onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen, maar een flinke vorm dip in maart verstoorde de droom. Het is inherent aan jeugdtalenten dat ze hele hoge pieken kunnen bereiken, maar dat af en toe afwisselen met diepe dalen. De constanter gooiende Rutger Kloen jr. speelde zich daardoor naar de eerste plaats en wist die tot het einde vast te houden. Met zijn karakteristieke stijl van gooien, gekenmerkt door een lange armzwaai, gooit hij de bal met hoge snelheid richting de pins en dat levert hem na al die jaren eindelijk succes op. Het is zijn eerste titel in al die jaren dat hij lid is. Ruud Blom -voor corona enkele jaren onbetwist kampioen- werd derde en Rense Eringa legde beslag op de vierde plaats. Net als Ruud Blom gooide Rense 33% van zijn games boven de 200!

Opvallend is de terugkeer van Rutger Kloen sr. Hersteld van een operatie aan de hand van zijn rechter (gooi)arm heeft hij de smaak weer te pakken en eindigde dit seizoen met een hoopgevende 6e plaats. De spelers die zijn overgekomen uit de Kruisweg in Marum moesten duidelijk wennen aan de banen in het Sportcentrum Leek. Ben Krom was de beste met een 10e plaats en als Henk Veenema weer topfit is zal hij zich zeker volgend seizoen gaan mengen in de strijd om de kopposities.

Bij de hoofdklasse dames legde Marcella Zwart beslag op de eerste plaats. Fysiek nog niet helemaal top en af en toe alleen spelend op de baan haalde ze het kampioenschap binnen. En dat is terecht want in 2020 en 2021 stond ze ook aan de leiding, maar kon de competitie vanwege lockdowns door corona niet uitgespeeld worden. Voor Marcella Zwart was er een p.r. met een game van 257. Het verschil aan het einde van het seizoen: slechts 28 pins met de nummer twee, haar moeder Willy Zwart. Zij speelde ook een goed seizoen en liet een flinke verbetering van haar gemiddelde noteren. Ze is al lid vanaf de oprichting en nog steeds even gretig. Ook een goed eindresultaat was er voor de nummer 3 Ria Meurs. Haar prestatie is opmerkelijk te noemen, want zij speelt met een relatief lichte bal van 11 pond en dan is het gooien van een strike even wat moeilijker als met een zwaardere bal.

In de hoofdklasse heren werd Simon Kuiper kampioen en legden Richard Bos en Nico Pariama beslag op de tweede en derde plaats. Het gemiddelde van Simon Kuiper was 11 pins hoger dan het seizoen daarvoor. Richard Bos wist zijn persoonlijk record te verbeteren en bracht dit op 258. Hij begon het seizoen heel sterk met een hoogste serie en hoogste game., maar speelde daarna wat wisselvallig. Nico Pariama zag zijn gemiddelde met 9 pins omhooggaan.

In de eerste klasse werd Wim Hofsteenge kampioen voor respectievelijk Erik Koops en Lex van Buuren. Wim’s hoogste score: 555 over 3 games. Nummer 2 Erik Koops verbeterde zijn persoonlijk record met een game van 233. In de tweede klasse van de heren werd Mark Kerkhof verrassend kampioen voor Jan Oostenbrink en Stephan Meulenbelt. Ook Mark wist zijn persoonlijk record te verbeteren met een game van 193. Stephan Meulenbelt maakte een flinke progressie.

In de eerste klasse dames werd Hennie de Groot kampioen, werd Monica Ludwig tweede en Marja Hofsteenge derde. Marja had met meer dan 10.000 de hoogste pinfall in haar klasse.  Hennie de Groot eindigde met een flinke voorsprong op haar concurrenten en mede door haar verbeterde gemiddelde promoveert zij naar de hoofdklasse.

Aan het einde van de prijsuitreiking kregen de leden, die meer dan 40 jaar lid zijn als blijk van waardering van het BLLT-bestuur uit handen van Wim Hofsteenge een cadeaubon/kortingsbon overhandigd. Het waren Willy Zwart, Fia Wijgchel en Rits Poelman die vanaf de oprichting in 1980 lid zijn geworden, Joop Zwart, Ans Bronsema, Sonja en Jan Meijering en tenslotte Henk Nijland waren inmiddels ook meer dan 40 jaar lid van de BLLT .

Voor een impressie van de avond bekijk de foto's onder Feestavond 2022

FOTO'S FEESTAVOND 2022