Proef met Europees systeem is afgerond

Tijdens de jaarvergadering is het voorstel gelanceerd op te gaan bowlen volgens het Europese systeem. Dit systeem houdt in dat je na de eerste game met je tegenstanders wisselt van baan en na deze tweede game weer terug wisselt om de laatste game weer op dezelfde baan te spelen als de eerste game. Omdat het scoresysteem van de bowling deze speelwijze niet ondersteund moet je iedere game je naam en handicap opnieuw in voeren (in totaal 3x in plaats van 1x).

Dit voorstel is aangenomen onder voorwaarde dat we dit eerst als proef invoeren en dat ieder lid zijn of haar stem uit kan brengen of zij dit een prettig systeem vinden en hier mee door willen gaan of dat zij dit liever niet als permanent speelsysteem hebben en terug willen naar het oude systeem. De proef zal de eerste twee speelrondes uitgevoerd worden en de stemlijst zal vanaf de eerste speelronde beschikbaar zijn om in te vullen.

We hebben inmiddels de twee proefspeelrondes achter de rug en jullie hebben je stem uitgebracht op het daarvoor bestemde formulier. De uitslag is redelijk overtuigend met 52 stemmen tegen en 21 stemmen voor. Vier leden hebben niet kunnen stemmen en mogen dit alsnog doen als zij dit nodig achten. Deze vier stemmen kunnen de einduitslag echter niet meer beinvloeden. Het Europese systeem is hiermee niet aangenomen als nieuw speelsysteem en we blijven dus als vanouds bowlen met drie games op één baan.

uitslageuropeessysteem definitief