Reglement Zomerbowlen

Geschreven: zaterdag 27 april 2019

Het komende seizoen zomerbowlen is onderhevig aan een aantal regels. Hieronder vind je een opsomming van dit reglement:

• Het zomerbowlen is normaal gesproken voor leden van de Bowlingleague Leek Tolbert (BLLT).
  • Niet leden zijn, wanneer er plaats is, welkom en kunnen tegen betaling van het normale baantarief meespelen. Dit baantarief bedraagt € 6,00 euro voor drie games.
  • Leden schrijven zich vooraf in. Wisselen van een serie is alleen mogelijk wanneer er meerdere series zijn en ook alleen in overleg met het bestuur.
  • Er wordt gespeeld volgens het handicap systeem waarbij de laatst bekende handicap uit de competitie als leidend genomen wordt. Er wordt tijdens de zomer geen nieuwe handicap berekend.
  • Er start één serie om 19:30 uur.
  • Er worden drie games single gespeeld volgens Europees systeem met drie spelers per baan.
  • Bij een gelijke score geldt de laagste handicap als hogere score.
  • De kosten bedragen € 6,- voor volwassenen en jeugdleden. Dit bedrag dient na afloop met evt. consumpties afgerekend te worden bij de bar.
  • Het zomerbowlen begint op dinsdag 27 april en eindigt op dinsdag 27 augustus.
  • De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de laatste speelavond op 27 augustus.
  • Om in aanmerking te kunnen komen voor een prijs, dien je 10x gebowld te hebben tijdens deze speelavonden (dit geldt ook voor de jeugd).
  • Er zijn prijzen te winnen voor de hoogste games scratch en met handicap voor zowel dames als heren