Het verrassingstoernooi was weer gezellig!!

finalisten kleinHet jaarlijkse verrassingstoernooi heeft ook dit jaar weer voor een hoop gezelligheid gezorgd en werd drukbezocht door zowel leden als ook niet leden. Dit jaar was het verrassingstoernooi een teamtoernooi in bakerformaat. Dit houdt in dat de teamleden om de beurt een frame gooien en gezamenlijk één game tegelijk spelen. Iedere game start er een ander teamlid. De teamindeling wordt bepaald door middel van baanloting en het is van tevoren dus niet bekend met wie je in een team speelt.

In de eerste voorronde ging het team van Henny Hovius, Sonja Meijering en Niels Meilink sterk aan de leiding maar zij konden dit helaas niet volhouden tegen een wel erg sterk team van Jan Meijering, Richard Bos en Willy Zwart die er uiteindelijk één tweehonderd game uit wisten te persen.

In de tweede serie was de loting voor een aantal teams gunstig gezind en waren er meer favorieten die kans konden maken op de finale. Het team van Klaas Gorter, Fried Denniger en Rense Eringa ging al vlug aan de leiding en zij hebben deze voorsprong alleen maar verder uit kunnen breiden door maar liefst vijf tweehonderd games (227, 221, 202, 228 en 224) te gooien. Een ander team dat ook goed wist te scoren was het team van Boudewijn Meurs, Jan Meijer en Jose Blom. De overige teams bleken een flinke kluif te hebben om de koplopers bij te houden.

Het team van Klaas Gorter, Fried Denniger en Rense Eringa bleek ook in de finale een sterk team en ondanks dat zij geen tweehonderd game gescoord hebben bleek de reeds opgebouwde voorsprong voldoende om het team van Boudewijn Meurs, Jan Meijer en Jose Blom voor te blijven ondanks dat zij wel een tweehonderd game (213) voor elkaar boksten. De derde plek werd opgeëist door het team met senior bowler Dick Turksema en jeugdlid Toscan Vergnes.

Een gezellige en geslaagde avond die we volgend jaar zeker over gaan doen met natuurlijk de vraag welke verrassing we dan uit de hogehoed toveren. Misschien een huisbal toernooi of bowlen in het donker……

Nr Team Naam
1 Team G Fried Denniger
Klaas Gorter