BART VISSERING en NAOMI TOLHUIS winnaars herfsttoernooi 2016

Het jaarlijkse herfsttoernooi zit er weer op voor 2016. Het was weer een gezellige boel met veel gasten maar wel met wat lastige baancondities. Vooral de eerste groep had last van een gladde baan met toch wel veel splits. De scores vielen dan ook niet mee en de hoogste scores in de eerste game waren 157 voor Geert Mulder en 185 voor Willy Zwart. De tweede game ging al beter met Jan Meijering 193 en Ria Meurs 214. De derde game was voor Boudewijn Meurs met 198 en Fleur van Opbergen (die overigens jaris was) met 193. Uiteindelijk waren Geert Mulder (637 inclusief HCP) en Ria Meurs (644 inclusief HCP) de hoogst scorende van deze eerste serie.

Met een vertraging van een klein kwartier begon de tweede serie voortvarend en in de eerste game konden we 4 tweehonderd games noteren waarvan de 222 van Joop Zwart het hoogste was. Hinke Meijer was met 195 de hoogste bij de dames. De tweede game telde ook vier tweehonderd games en dit keer was Ruud Blom met 206 de hoogst scorende. Uiteindelijk bleek Joop Zwart (695 inclusief HCP) de sterkste in deze serie bij de heren. Bij de dames werden wij verrast door Naomi Tolhuis (639 inclusief HCP) die boven gemiddeld gooide.

Klik hier voor de uitslag van de voorrondes.

De finale van twee games werd zoals vanouds met twee personen per baan gespeeld en nieuw dit jaar is dat 50% van de scores uit de voorrondes meetellen in de finale. Hierdoor is het ook belangrijk wat je totaal score geweest is in de voorronde gaat het gezegde nieuwe ronde nieuwe kansen niet helemaal meer op.

bart kleinnaomi kleinBart vissering en Jan Meijer gingen na de eerste finale game aan kop met beide een game van 212. Bij de dames was de score iets lager en ging Fleur van Opbergen met een game van 182 aan de leiding. De tweede game perste Jordy Tolhuis er nog een exacte 200 game uit maar helaas was zijn eerste game niet heel hoog. Uiteindelijk bleken de sterkste van deze avond Bart Vissering en Naomi Tolhuis te zijn met een totaal score van respectivelijk 801 en 759 inclusief HCP.

Klik hier voor de uitslag van de finale.