Jordy Tolhuis en Fleur van Opbergen winnaars jeugdcompetitie

Jordy Tolhuis heeft met een flinke voorsprong de hoofdklasse bij de jeugd gewonnen. Zijn tweehandige manier van gooien begint zijn vruchten af te werpen. De strijd om de tweede plaats was spannend en werd uiteindelijk gewonnen door Kevin Beerda, die in de laatste speelronde Maurice Bouma wist te passeren. Kevin, die vorig seizoen de progressiebokaal won vanwege een flinke verbetering van zijn prestatie deed daar nu ook weer een gooi naar, maar moest uiteindelijk de eer laten aan Jordy Tolhuis.

De prestatie van Jordy krijgt nog meer glans doordat hij ook het voorjaarstoernooi op zijn naam wist te schrijven en daarbij senioren als Fried Denniger en Tjeerd Meulenbelt knap voor bleef.

Kevin Beerda, die meedoet aan de NBF regionale jeugdleague, doet het daar  goed en staat bij de NBF landelijk op de 22e plaats bij de jongens. Ook boven diverse banen in het Sportcentrum Leek prijkt zijn naam met de hoogste baanscore bij de jongens.  Hij wist verder diverse toernooien op zijn naam te schrijven, waaronder het Nieuwjaarstoernooi in het Sportcentrum Leek, waar hij Bert Beverdam en Ruud Blom wist te verslaan. Ook in Veendam wist hij een toernooi op zijn naam te schrijven, waarbij hij eindigde voor Mathijs Beverdam en Maurice Bouma. Jammer dat Maurice Bouma er mee gaat stoppen na een seizoen, waarin hij toch goed presteerde. Een derde plaats in Veendam en een derde plaats in de hoofdklasse van de jeugd van de BLLT daar kan je mee voor de dag komen. Alleen denkt Maurice Bouma daar iets anders over. Je moet maar zo denken winnaars bestaan bij de gratie van verliezers en er zijn meer verliezers dan winnaars.

In de eerste klasse van de jeugd deed Rick Geuken het heel goed in zijn eerste jaar. Hij stond tot de een na laatste ronde op de eerste plaats, maar door een mindere score van hem in de laatste ronde (360) en een sterk gespeelde slotronde van Fleur van Opbergen (458) wist zij knap eerste te worden. Fleur won als beste meisje ook de wisselbokaal bij de meisjes. Fleur heeft zich dit seizoen goed ontwikkeld, zo goed dat ze ook de progressiebokaal bij de meisjes voor een jaar mee naar huis mag nemen. Zij bleef Yvonne Bouma net voor, die in de eerste klasse van de jeugd als derde eindigde met een flinke voorsprong op Kyra Blom.

Er vielen dit jaar ook weer de nodige 200-games bij de jeugd. Maurice Bouma (3x), Kevin Beerda (4x), Jordy Tolhuis (14x) en ook nieuweling Rick Geuken (1x) kwamen dit seizoen tot een of meerdere 200-games. De extra prijs voor de hoogste game gaat naar Jordy Tolhuis met een hoogste game van 245.

Tijdens de slotavond werd een nine-no-tap toernooi gespeeld met ouders, familie en vrienden. Bij de jongens werd het een ex-aequo; Jordy Tolhuis en Maurice Bouma gooiden beide 247, bij de meisjes werd Yvonne Bouma met 222 de winnares en Ruud Blom was met een score van 244 als gastspeler de beste. Bij het piramidespel was het team van Jordy Tolhuis, Maurice Bouma en Rick Geuken het sterkste.

Klik hier voor meer foto's