Nienoord beste 50+ team

nienoord50team klein In het Sportcentrum Leek werd eind januari het 50+-toernooi gespeeld, dat elke maand een ander bowlingcentrum in het Noorden aandoet. José Westra had het voortreffelijk voor elkaar: er waren nauwelijks storingen en onder haar regie en met de hulp van Bert Beverdam, Peter Gorter en Willy Zwart verliep alles op rolletjes.

Het thuisvoordeel werd door de teams uit Leek uitstekend benut. Het team van Nienoord met Joop Zwart, Harry Smits en gastspeler Leendert Bolt werd met voorsprong eerste bij de teams. Vaste speler Jaap Kroese kon er niet bij zijn, hij moest voor zijn duiven helemaal naar Hongarije. Een vliegtocht met de nodige vertragingen vanwege de mist. Het team van de Pelikaan met een goed spelende Paul Drenth werd tweede. Het team van de Lucky Strikers met Jan Meijer, Jan Meijering en Rense Eringa werd derde. Ook bij de heren individueel gingen de meeste prijzen naar Leek: Joop Zwart werd eerste, Bert Beverdam tweede (?). Bij de dames werd Froukje Kloen, die bij de 50+-ers met een team uit Marum speelt, met de eerste prijs naar huis. Harmke Gangelhof werd hier tweede en de altijd simphatieke Hester de Jong werd derde.

De hoogste game bij de heren was voor Bert Beverdam (257), terwijl Harmke Gangelhof de hoogste game bij de dames gooide, precies 200. Duidelijk is dat de 50+-competitie in Leek sterk bezet is met spelers als Joop Zwart, Peter Gorter en Bert Beverdam, die gemiddelden hebben van rond of boven de 200. Er is ook nog een brede sub-top met spelers als Jan Meijer, Jan Meijering, Rense Eringa, Leendert Bolt. Bij de dames hebben we de constant hoog gooiende Hinke Meijer en dames als Ria Meurs en Stieny Grit, die enkele 200 games achter hun naam hebben staan. Het hoge spelniveau is ook af te lezen aan het hoge aantal 200-games, dat in de huisleague gegooid wordt.

Half februari gaat het 50+-circus naar Veendam. Kijken of daar door de 50+-ers van Leek ook weer successen gevierd kunnen worden.