RUTGER KLOEN WINT SENIORENTOERNOOI VEENDAM, TEAM NIENOORD TWEEDE

Donderdag en vrijdag werd het seniorentoernooi in Veendam afgewerkt. Laat nu Rutger Kloen, die mocht invallen in het team van Froukje, gelijk winnaar worden van het toernooi bij de heren. Nienoord met Joop Zwart, Harry Smits en invaller Obbo Buma haalde een fraaie tweede plaats in de teamfinale. Aan het seniorentoernooi in Veendam deden dit jaar 35 teams mee.

Een heel verschil met vorig jaar, toen vanwege een weeralarm van de ANWB er slechts 27 teams kwamen opdagen. Het was dit keer een gezellige drukte. Uit Leek deden drie teams mee en uit Marum twee, waarvan de meeste senioren ook in het Sportcentrum Leek in de competitie meedoen. In de voorronde bowlde het team Nienoord met Joop Zwart (177,188 en 182), Harry Smits (200,209,155) en invaller Obbo Buma (214, 170, 183) zich naar een tweede plaats.

De Lucky Strikers (Jan Meijer, Jan Meijering en Rense Eringa) en het team van Leek 1 (Jan van Leur, Harmke Gangelhof en Ria Meurs) lukten het niet om de finaleronde te bereiken. Harry Smits en Obbo Buma uit het team Nienoord gooiden zo hoog dat ze ook meespeelden in de individuele finale, maar daarin konden ze helaas geen potten breken en eindigden respectievelijk als 8e en 7e .

Rutger Kloen bereikte die finale als hoogst geklasseerde met een totale pinfall van 603, één pin meer dan de gedoodverfde winnaar Hedzer Castelein uit Drachten. In de finale gooide Rutger nog eens twee 200 games en werd daarmee onbereikbaar voor de andere finalisten . In de teamfinale liepen Joop, Harry en Obbo net de eerste plaats mis; ze eindigden met slechts twee pins minder op de tweede plaats achter het winnende team uit Steenwijk . Een van de teams van Veendam werd derde. Alle winaars gingen met fraaie vleespakketten naar huis.

Winnaars

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-01-17 17.58.49