Yvonne en Maurice winnen competitie bij de jeugd

De prijzen in de BLLT jeugdcompetitie zijn weer verdeeld. Bij de meisjes wist Yvonne Bouma, nota bene een klasse lager spelend, de wisselbokaal bij de dames voor zich op te eisen met de hoogste totaalscore van alle dames. Bij de jongens was Maurice Bouma de winnaar van de wisselbeker bij de jongens.

In de hoofdklasse was de beker voor Lysanne Bouma, die voor haar broer Maurice op de eerste plaats eindigde. Maurice werd weliswaar 2e, maar gooide bij de jongens de hoogste totaalscore en verdiende daarmee de wisselbokaal. Jordin de Weerd haalde het hoogste gemiddelde en gooide 5 games boven de 200, maar door enkele keren te missen ontging hem de hoofdprijs. In de laatste ronde gooide Jordi Zandhuis zijn eerste 200 game van het seizoen en met 213 gelijk ook de hoogste. Hij kaapte daarmee ook de beker voor de hoogste game weg vlak voor de neus van Jordin.

In de eerste klasse van de jeugd werd Yvonne Bouma met een flinke voorsprong eerste voor Louise Brouwers en Patrick Kooi. Yvonne ontwikkelt zich sterk en dat heeft nog een extra prijs opgeleverd: de progressiebokaal bij de meisjes, een wisselbokaal, waar haar naam op komt te staan als winnaar van dit seizoen. Yvonne eindigde voor Fleur van Opbergen, die ook flink vooruit is gegaan. Yvonne gaf haar prestatie nog meer glans door op de feestavond het 'eightpin no tap' bowlingspel te winnen met een hoogste score van 277.

Maar er waren meer prijzen te verdelen. Het beste team werd de Dolpins met Patrick Kooi, Bert Jan Ritsema en Ties Slagter. Zij presteerden beter dan op papier veel sterkere teams, zoals o.a. Strike Back One met Jordin, Jordi en Jordy en de Bouma's met Lysanne, Yvonne en Maurice. De Dolpins maken nog steeds kans op de teamfinale. Op de feestavond lieten ze nogmaals zien dat zij het beste team zijn door het piramidespel te winnen.
De progressiebokaal bij de jongens was voor Stefan de Vries, die zijn gemiddelde met 34 pins zag stijgen. Hij mag de beker een jaar houden en zijn naam zal op de beker worden gezet.
Het jeugdteam dat dit jaar voor het eerst in de NBF jeugdtrioleague meespeelde presteerde goed en eindigde op een verdienstelijke 4e plaats. Lysanne, Yvonne, Maurice, Jordy, Jordin en Louise gefeliciteerd met dit resultaat.

Volgend seizoen belooft weer een spannende jeugdcompetitie te worden, want er zijn twee sterk spelende nieuwelingen bij gekomen: Kevin Beerda en Dennis Brink.

Bekijke hier de foto's