Zoeken

Eerste bowlingtitels voor Fleur van Opbergen en Ruud Blom

Geschreven: zondag 12 mei 2019

De bowlingcompetitie in het Sportcentrum Leek kende bij de dames een ongemeen spannend slot. Halverwege de competitie stond Fleur van Opbergen aan kop. Maar haar voorsprong werd per speelronde  kleiner, waardoor er tot de laatste ronde werd gestreden om de titel met bowloma Willy Zwart en good-old Hinke Meijer.

Lees meer: Eerste bowlingtitels voor Fleur van Opbergen en Ruud Blom

G-stars winnen 4 bekers bij NK G-bowlen

Geschreven: zondag 12 mei 2019

In Almere is 12 mei de finale gespeeld van de NK G-bowlen. Vijf spelers van de G-stars, die hun competitie spelen in het Sportcentrum Leek, hadden zich na de voorronde in Assen weten te plaatsen voor de finale. Op zich al een knap resultaat, want de G-bowlingcompetities zien al jaren een sterke toename van het aantal deelnemers. Je plaatsen voor de landelijke finale is dus niet een vanzelfsprekendheid.

Lees meer: G-stars winnen 4 bekers bij NK G-bowlen

Jaarvergadering 20 mei

Geschreven: zaterdag 27 april 2019

Op maandag 20 mei vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. U bent van harte uitgenodigd! De deuren openen om 19:30 uur en we starten om 20:00 uur in het zaaltje bij de bowling. De agenda volgt zo snel mogelijk per e-mail.

Reglement Zomerbowlen

Geschreven: zaterdag 27 april 2019

Het komende seizoen zomerbowlen is onderhevig aan een aantal regels. Hieronder vind je een opsomming van dit reglement:

 • Het zomerbowlen is normaal gesproken voor leden van de Bowlingleague Leek Tolbert (BLLT).
 • Niet leden zijn, wanneer er plaats is, welkom en kunnen tegen betaling van het normale baantarief meespelen. Dit baantarief bedraagt € 6,00 euro voor drie games.
 • Leden schrijven zich vooraf in. Wisselen van een serie is alleen mogelijk wanneer er meerdere series zijn en ook alleen in overleg met het bestuur.
 • Er wordt gespeeld volgens het handicap systeem waarbij de laatst bekende handicap uit de competitie als leidend genomen wordt. Er wordt tijdens de zomer geen nieuwe handicap berekend.
 • Er start één serie om 19:30 uur.
 • Er worden drie games single gespeeld volgens Europees systeem met drie spelers per baan.
 • Bij een gelijke score geldt de laagste handicap als hogere score.
 • De kosten bedragen € 6,- voor volwassenen en jeugdleden. Dit bedrag dient na afloop met evt. consumpties afgerekend te worden bij de bar.
 • Het zomerbowlen begint op dinsdag 27 april en eindigt op dinsdag 27 augustus.
 • De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de laatste speelavond op 27 augustus.
 • Om in aanmerking te kunnen komen voor een prijs, dien je 10x gebowld te hebben tijdens deze speelavonden (dit geldt ook voor de jeugd).
 • Er zijn prijzen te winnen voor de hoogste games scratch en met handicap voor zowel dames als heren

Inschrijven voor het Verrassingstoernooi

Geschreven: zaterdag 16 februari 2019

Op 1 maart spelen wij het jaarlijkse verrassingstoernooi. Dit jaar is dit een duo bakerformat handicap afvaltoernooi.

Even in het kort hoe dit toernooi in elkaar steekt:

 • We beginnen om 19:30 uur en vragen iederen om minimaal een kwartier van te voren aanwezig te zijn.
 • We spelen met twee personen per team waabij een team door loting wordt samengesteld
 • We spelen bakerformat. Dit betekend dat je met twee personen één game speelt. Om en om speelt ieder een frame waabij je wel je eigen spares af maakt. De speler die begint speelt het 1e, 3e, 5e, 7e en 9e frame. De ander speler speelt het 2e, 4e, 6e, 8e en 10e frame. Je mag zelf bepalen wie er begint.

Lees meer: Inschrijven voor het Verrassingstoernooi

Nieuwjaarstoernooi 2019 = VOL

Geschreven: zondag 30 december 2018

Het vuurwerk is net gedoofd, de oliebollen net weggewerkt en nog even tijd voor wat nieuwjaarsrolletjes met slagroom! Het nieuwjaarstoernooi staat weer voor de deur en de inschrijving is geopend. Je kunt je nog inschrijven tot donderdag 10 januari 2019 maar let op; de laatste week is het een open inschrijving waardoor ook mensen buiten onze vereniging in kunnen schrijven. 

Lees meer: Nieuwjaarstoernooi 2019 = VOL

Noord tegen Zuid 2018

Geschreven: maandag 17 december 2018

noord zuid kleinHet jaarlijkse stampot toernooi "Noord tegen Zuid" heeft afgelopen weekend plaatsgevondenen en is gewonnen door zuid met 90 pins verschil. Voorheen speelden we dit toernooi tegen de duitsers maar helaas hebben Lingen en Haren verstek gelaten. Winnaars met de hoogste scores waren Fried Denninger met een gemiddelde van 193 (1.294 pins inclusief) en Hinke Meijer met een gemiddelde van 175 (1.266 pins inclusief).

Lees meer: Noord tegen Zuid 2018

Niels is Nederlands Kampioen DUO's!!

Geschreven: maandag 26 november 2018

WhatsApp Image 2018 11 25 at 19.36.48 kleinAfgelopen weekend was in Tilburg het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd t/m 21 jaar. Hier deed Niels aan mee in de categorie tot en met 15 jaar voor singles en doubles. De voorrondes bestonden uit 6 games singles en 6 games doubles in Baker format (dan speel je samen één game en iedere speler gooit een frame om en om).

Lees meer: Niels is Nederlands Kampioen DUO's!!

Spaar mee voor onze vereniging!

Geschreven: donderdag 22 november 2018

Van maandag 26 november 2018 tot en met zondag 3 februari 2019 vindt de Jumbo Sponsoractie bij Jumbo Leek Industriepark en Waezenburglaan plaats. Tien weken lang ontvangen klanten van de Jumbo’s in Leek sponsorvouchers bij besteding van elke € 10,00 aan boodschappen. Een sponsorvoucher is € 0,10 waard. De sponsorvouchers kunnen worden gedoneerd aan onze vereniging via de actiekast in de winkel of via de Facebookpagina’s van de Jumbo’s in Leek.

Lees meer: Spaar mee voor onze vereniging!

Uitslag Herfsttoernooi 2018

Geschreven: zaterdag 13 oktober 2018

Fried Denninger en Melanie Becht winnen het herfsttoernooi 2018

Herfsttoernooi 2018 - Voorrondes

Herfsttoernooi 2018 - Finale