JURROEN EN YVETTE KAMPIOEN BIJ DE G-STARS

Eind competitie G-Bowlers 2021-2022

En de winnaars zijn!

De competitie bij de G-bowlers zit er weer op. Door de corona kon pas in november gestart worden met de competitie, die als gevolg van een lockdown in december en een deel van januari ook nog eens een dikke maand stillag.

Het was dus een kort seizoen, maar het heeft een ding wel duidelijk gemaakt: Jurroen Logtmeijer en Yvette Ayal zijn de terechte winnaars geworden van deze korte competitie bij de G-stars. Jurroen eindigde met ruim 200 pins voorsprong op de nummer twee en dat was heel verrassend Jan de Groot. De prestatie van Jurroen krijgt nog meer glans als je weet dat hij wekenlang met een gekneusde enkel heeft gespeeld, opgelopen bij het voetbal. Bij de dames werd Jantina van Sluis onttroond als kampioene. Het was Yvette Aijal, die dit keer aan het langste eind trok en de kampioensbeker mee naar huis nam. De voorsprong op de nummer twee, Karin Westra was slechts 11 pins. Yvette moest daarbij ook nog eens een aantal keren inhalen, omdat het Thomashuis iets later weer ging meedoen aan de competitie.

Dit jaar kende een kleinere bezetting dan de vorige jaren, wat natuurlijk alles te maken heeft met corona. We hebben daarom veel respect voor alle spelers en speelsters van de G-stars, die dit seizoen hebben meegedaan. Enkele daarvan konden enkele keren niet komen als gevolg van een corona-besmetting of een verplichte quarantaineperiode maar bleven wel doorgaan. De eindstand geeft daarom een wat vertekend beeld. Jantina van Sluis bijvoorbeeld kon duidelijk haar ritme nog niet vinden. Maar ook René de Jong had niet de vorm van voorgaande seizoenen en kreeg aan het einde van het seizoen ook nog eens te maken met een slijmbeursontsteking.  Lammert Gjaltema tenslotte is een voorbeeld van een speler, die door quarantaine enkele keren niet heeft kunnen spelen en daarom nu wat lager als anders is geëindigd.

Op de slotavond was er het traditionele toernooi tegen de vrijwilligers. Bij de dames liet Jantina van Sluis zien dat ze nog steeds goed kan bowlen. Zij werd de winnares bij de G-stars, ondanks een game van 177 -ongekend hoog- van Yvette Ayal. Bij de heren was het heel verrassend Lammert Gjaltema, die de bokaal won en bij de vrijwilligers was het Johan van der Molen, die een goed seizoen heeft gespeeld en dat weer liet zien door zich de sterkste te tonen

Alle deelnemers kregen voor hun inzet een medaille omgehangen, die dit keer werd uitgereikt door Obbo Buma. Hij is eindelijk weer terug na een lang revalidatieproces als gevolg van een zware operatie en maakte als vervanger van Maikel van Gerwen een mooie entree.

Het zomerseizoen staat voor de deur, waarin er even niet gebowld wordt. Er zijn wel plannen om in het noorden een toernooi op te zetten als vervanging voor de NK G-bowlen, die op veel te ver afgelegen locaties wordt gespeeld. Je bent dan al moe van de lange reis voor je begint te spelen. Jullie zullen daar te zijner tijd bericht over krijgen, evenals over de nieuwe speeldata voor het seizoen 2022-2023. Fijne vakantie en tot later.