STRIJD OM TOPPOSITIES G-BOWLERS LIJKT BESLIST

In de G-bowllingcompetitie lijkt de strijd aan de top zowel bij de heren als de dames beslist. De beste vier heren hebben ten opzichte van hun concurrenten zo’n voorsprong opgebouwd dat ze niet meer in te halen zijn.

Alleen als ze door een blessure of om een andere reden niet kunnen spelen kunnen ze hun plaats in het klassement nog verliezen. Ook bij de dames is de strijd aan de top eigenlijk al beslist en staat Jantina van Sluis met een veilige voorsprong op kop. Amanda Tuinema staat knap op een tweede plaats gevolgd door Yvette Aijal. Opvallend hoog waren dit keer de scores van de twee rolstoeldames Jantina Tiggelaar en Irma Hekkema. Ze gooiden de hoogste scores van de dag en ook persoonlijke seizoenrecords. Als ze zo goed blijven spelen kunnen ze nog zeker enkele plaatsen in het klassement stijgen.

Bij de heren waren Sven Makken, Arnoud Aldershof en Patrick Veenstra goed op dreef. Sven gooide een persoonlijk seizoenrecord net als Patrick Veenstra. Arnoud Aldershof is nu echt een sub-topper en oud-kampioen René de Jong zal nog een hele kluif er aan hebben om Arnoud in te halen.

De komende maand op 22 maart zijn de voorrondes van het NK G-bowlen, zoals gewoonlijk weer in Pand 17 in Assen. Bovendien wil Jan Zoer met zijn G-bowlers uit Assen ook een toernooi gaan organiseren samen met de G-stars en de Strike Stars.

De –G-bowlers beleven nog mooie tijden!