STRIKE STARS BUITEN HET THUISVOORDEEL UIT

De dames- en heren G-bowlers van de Strike Stars en de G-stars kruisten op zondag in het Bowlingcentrum Groningen de degens met elkaar. In drie klassen bij de heren en twee bij de dames werd flink strijd geleverd. Het thuisvoordeel voor de Strike Stars gaf echter de doorslag: in 4 van de 5 klassen wonnen de Strike Stars met als uitblinker Pascal de Zeeuw, die begon met een fantastische 220. Dan kan het haast niet meer fout gaan en hij won met grote voorsprong in zijn klasse de eerste prijs, een fraaie trofee.

Hendrik Westers en Nico Groendijk, beide van de Strike Stars wisten in hun klasse te winnen. Strike Star Odette Visser, de kei onder de dames,  wist –niet onverwacht- in de sterkste klasse bij de dames de beker te winnen. Bijzonder waren de prestaties van Nico  en Gertjan Groendijk, die daags ervoor 100 km op de Weissensee had geschaatst in Oostenrijk. Zondagochtend kwam ze samen met de bus terug in Groningen en ’s middags stond zej alweer op de baan te bowlen. En dan wint Nico ook nog in zijn klasse. Wat een sportmensen!
Gelukkig gingen de G-stars niet helemaal met lege handen naar huis. Atje de Boer won in haar klasse. Voor haar gevoel ging het niet goed genoeg, maar dan zie je toch dat je gevoel niet altijd juist hoeft te zijn. Het was heel spannend, want de scores van de andere dames lagen heel dicht bij elkaar.
Uiteindelijk had Atje nog 8 pins voorsprong op de nummer twee, Priscilla Hoiting.

G-BOWLINGCOMPETITIE SPORTCENTRUM LEEK

In de competitie, die een dag later werd gespeeld, blijven we regelmatige nieuwe gezichten verwelkomen. Dit keer zijn het Hepke Gjaltema en Tinie Brinksma, die de gelederen komen versterken. Ze kegelden eerst, maar komen nu meedoen bij het bowlen. En dat is logisch omdat je bij het bowlen gewoon meer kans hebt op een hogere score want er staat nu eenmaal een pin meer op de baan als bij het kegelen. Bij de heren gooide Wouter Koops de hoogste serie van de dag met 256 en bij de dames was het heel verrassend Irma Hekkema die de hoogste dagscore gooide. In de top van het klassement zien we zowel bij de heren als de dames weinig verschuivingen: Jurroen Logtmeijer 1e , Arnoud Aldershof 2e, René de Jong 3e en respectievelijk Jantina van Sluis 1e, Yvette Aijal 2e en Atje de Boer 3e..

Maar wat vooral belangrijk is: het is steeds gezellig en iedereen blijft enthousiast zijn best doen om er iets moois van te maken.