JURROEN LOGTMEIJER APARTE KLASSE

JURROEN LOGTMEIJER APARTE KLASSE

Halverwege het seizoen heeft Jurroen Logtmeijer een flinke voorsprong genomen op zijn achtervolgers. Arnoud Aldershof is de enige, die hem op enige afstand kan volgen. Bij de dames is Jantina van Sluis met voorsprong koploper en kan alleen  Yvette Aijal haar nog inhalen. 

 Gisterenavond was Jurroen geweldig op dreef. Met twee series van drie strikes eindigde hij zijn tweede game met een topscore van 176 en werd zijn totaal van de avond 292, de hoogste score van het seizoen. In zijn schaduw is Arnoud Aldershof bezig aan een opmerkelijke opmars; hij gelooft er in en dat is te zien aan zijn spel. Jurroen en Arnoud zijn zeker kanshebbers bij de NK G-bowlen, waarvan de voorronde op 21 en 22 maart 2020 in Pand 17 in Assen gespeeld wordt. Noteer die datum alvast in je agenda, de G-stars zouden daar wel eens kunnen schitteren. Ook oud-kampioen René de Jong, inmiddels opgerukt naar de derde plaats,  is daar kanshebber.

Dit seizoen zijn er inmiddels vier G-bowlers, die zonder hekjes zijn gaan spelen. Jeroen en Thijs Bos en Sven Makken en Sandra Folkertsma. Baancoach Johan van der Molen is het gelukt om deze spelers met zijn aanwijzingen zo veel zelfvertrouwen te geven dat ze het aandurven en niet zonder succes! Sven scoorde de hoogste serie van het seizoen en ook Thijs Bos evenaarde zijn hoogste score.

Atje de Boer, de vriendin van Arnoud,  is wat wisselvallig. Scoort de ene week hoog en de andere week minder. Zij staat op een derde plaats. Alleen wordt het gat met de koploopsters elke week weer wat groter. Van de koploopsters was alleen Yvette Aijal op dreef, Jantina gooide een wat lagere score dan we van haar gewend zijn. Het houdt de competitie spannend. Opvallend goed presteerden Amanda Tuinema en de twee rolstoelspeelsters Irma Hekkema en Jantina Tiggelaar, maar dat kwam deels ook door hun coaches, die eindelijk door hebben hoe ze de bal (zonder gaten) van een rekje moeten laten lopen.