3 Point Targeting and Quiet Eye techniek

Er zijn veel manieren om een bowlingbal op een accurate manier richting de pins te krijgen en één van de meest voor de hand liggende methode is om gebruik te maken van de “Arrows” en “Dots” die op de baan aangebracht zijn. In de meeste gevallen richt je op de tweede arrow van rechts voor rechtshandige spelers en de tweede arrow van links voor linkshandige spelers.

Lees meer: 3 Point Targeting and Quiet Eye techniek

Waarom blijft de 10 pin staan?

We herkennen het allemaal wel: Je gooit een perfecte strike bal maar de 10 pin blijft staan! De 10 pin is ook nog eens de lastigste spare om te maken ook. Wat lijkt op domme pech blijkt wel degelijk een oorzaak te hebben maar gelukkig is een kleine aanpassing genoeg om te voorkomen dat de 10 pin opnieuw blijft staan.

Lees meer: Waarom blijft de 10 pin staan?

Spares maken met het 3-6-9 Spare Systeem

Helaas gooien we niet altijd een strike en blijft er nogal eens één of meer pins staan na de eerste bal. Het consistent af maken van spares heeft een enorme invloed op je gemiddelde dat met sprongen omhoog zal gaan. In dit artikel gaan we in op het veel gebruikte 3-6-9 spare systeem dat kan helpen bij het maken van spares.

Lees meer: Spares maken met het 3-6-9 Spare Systeem

Selectie van een bowlingbal

Als je opzoek bent naar je volgende bowlingbal zijn er een aantal gegevens die belangrijk zijn voor de juiste keuze. De informatie in dit artikel helpen je bij het maken van de juiste keuze wat betreft de karakteristieken van een bowlingbal die bij jou past. Met name de RF en het Differentiaalbereik zijn belangrijke gegevens die je moet overwegen bij het selecteren van je volgende bal.

Lees meer: Selectie van een bowlingbal

Video's

Overzicht van alle instructievideo's over strikes, spares, houding, aanloop, release en nog veel meer.

Overzicht Video's

Een Brooklyn Strike

Heb je je ooit afgevraagd waar de term "Brooklyn Strike" vandaan komt?

We weten allemaal wat een "Brooklyn strike" is maar veel bowlers gebruiken de term "Brooklyn Strike" zonder te weten waar de term eigenlijk vandaan komt. Het is ook niet te herleiden wanneer de term ontstaan is maar we kunnen aan de term wel de locatie herleiden. Het verhaal gaat dat het allemaal begonnen is met de rivaliteit tussen bowlers uit New York en bowlers uit New Jersey. Wanneer een New Yorker een strike gooide die de pocket aan de verkeerde kant raakte zou er geroepen worden dat de bal de oversteek maakte naar Jersey. In reactie daarop zouden bowlers uit New Jersey geroepen hebben dat een strike bal van hun die de pocket aan de verkeerde kant raakte een oversteek maakte naar Brooklyn.

De enige plaats waar je een bowler kunt vinden die de term "Jersey Strike" gebruikt is in New York of Long Island. De rest van de wereld heeft de term "Brooklyn Strike" overgenomen.